Gem de ardei iuți – Perfect alături de paste, fripturi sau întins pe pâine

Ingrediente necesare:

  • 500 g gogoșari
  • 1 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ardei iuți
  • 100 ml oțet
  • 1 kg zahăr
  • Zeama de la 2 lămâi
  • 1 kg pulpă de piersici

Mod de preparare:

Spălăm bine piersicile, îndepărtăm sâmburii și facem un piure cu ajutorul blenderului.

Spălăm foarte bine gogoșarii, ardeii kapia și cei iuți, apoi îi curățăm de semințe și de cotoare și îi tocăm cu robotul de bucătărie sau cu mașina de tocat.

Punem oțetul, zeama de lămâie și zahărul într-o cratiță încăpătoare, adăugăm și ardeii tocați și piureul de piersici și, amestecând din când în când, fierbem la foc mic.

Când gemul este suficient de gros și bine legat, îl transferăm în borcane sterilizate pe care le închidem apoi ermetic cu capace sterilizate.

Le învelim cu pături călduroasă și le lăsăm să se răcească de tot, după care le putem depozita în cămară.

Să savurați cu poftă acest gem delicios! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.